ψήφισμα ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ για τα συμβούλιαδιοίκησης

Standard

Σε μια συγκυρία όπου η επίθεση της κυβέρνησης-ΔΝΤ-Ε.Ε. ενάντια στα λαϊκά στρώματα οξύνεται όλο και περισσότερο με μειώσεις μισθών, συντάξεων, απολύσεις και γενικά με την άρση όλων των λαϊκών κατακτήσεων και τις συνεχείς αναδιαρθρώσεις στον εργασιακό χώρο μειώνουν όλο και περισσότερο το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού.

Αυτή την αντιλαϊκή επίθεση έρχεται να συμπληρώσει ο νόμος-πλαίσιο της Διαμαντοπούλου για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ο οποίος έρχεται να πειθαρχήσει το φοιτητικό στρώμα και να εντατικοποιήσει τους ρυθμούς σπουδών έτσι ώστε να δημιουργήσει μελλοντικούς εργαζόμενους παραγωγικούς και πειθαρχημένους απέναντι στους μελλοντικούς τους εργοδότες.

Πιο συγκεκριμένα, στο κομμάτι της διοίκησης ο νόμος προβλέπει τη συγκρότηση συμβουλίων διοίκησης που θα αντικαταστήσουν την σύγκλητο. Αυτά τα συμβούλια θα αποτελούνται από εγκάθετους διορισμένους από το υπουργείο εξωπανεπιστημιακούς και εκλεγμένα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας , τα οποία θα συνεδριάζουν εκτός χώρου ασύλου. Σκοπός αυτών των συμβουλίων είναι ουσιαστικά η αποστείρωση των διαδικασιών λήψης αποφάσεων από το φοιτητικό κίνημα, δηλαδή η λήψη αποφάσεων στις πλάτες των φοιτητών.

Ήδη την Τετάρτη 15/2 αυτά τα συμβούλια πάνε να στηθούν στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Τασσόμαστε ενάντια σε κάθε πτυχή του νόμου-πλαίσιο που καταστρέφει το μέλλον των φοιτητών. Καλούμε σε δυναμικό μπλοκάρισμα της διαδικασίας εφαρμογής του.

Σχολιάστε